Plukken/strippen

pexels-robert-bogdan-1147810-1

Heeft u een ruwharige hond?

Heeft uw hond een ruwharige vacht dan moet deze plukrijp zijn. Dat wil zeggen dat de dekharen makkelijk los laten.  

U kunt kiezen om de vacht helemaal tot op de wolharen te plukken, dit moet circa twee keer per jaar gebeuren. Dat houdt in dat alle dekharen geplukt worden. Of u kiest voor een stripvacht, dit houdt in dat alleen de bovenste/oudst laag van de vacht wordt geplukt. Het resultaat is dat er een laag onderwol en een laag dekharen overblijft. 

Na de trimbeurt beginnen er nieuwe dekharen te groeien, de dekharen die nu zijn blijven staan worden de volgende trimbeurt er weer uitgeplukt. Bij een stripvacht blijft de hond langer in de vacht staan dan een hond met een plukvacht. Dat houdt dan ook in dat een hond met een stripvacht ongeveer elke 4 maanden naar de salon moet.

Bij twijfel of de hond wel plukrijp is, kunt u de hond een aantal dagen van te voren even komen laten zien, zodat wij kunnen beoordelen of het haar goed los zit. Wanneer het ritme er goed inzit, zit het meestal (op een uitzondering na) wel los.

pexels-pixabay-160846-1

Voordelen:

Alleen op afspraak.

Wij werken alleen op afspraak, omdat een luxe en professionele trimbeurt tijd kost. Wij adviseren het dan ook, om uw afspraken voorruit te plannen. 

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op.